Pentru aluat:
- 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 lingură de zahăr
- 1 ¼ cană apă caldă
- 4 ¾ căni făină
- ¾ cană zahăr brun
- 1 pachet unt
- 3 ouă
Pentru umplere:
- 230 g cremă de brânză
- 50 g unt la temperatura camerei
- 1/3 cană + 2 lingurițe de zahăr brun
- ½ cană gem de afine
- 2/3 căni fulgi de ciocolată albă
- 1 ¼ cană afine
Pentru glazură:
- 2 căni zahăr pudră
- 2-3 linguri lapte
- ½ lingură vanilie
- ½ lingură gem de afine
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Buncii în puțin lapte călduț și o lăsăm să se activeze 5 – 10 minute.
- Într-un bol mare amestecăm drojdia cu apa, 1 ½ cană făină și o lingură de zahăr. Se amestecă până se combină, apoi o acoperim bolul cu folie de plastic și lăsăm la ccrescu 35 de minute.
- Într-un alt bol batem untul cu zahărul brun, adăugăm ouăle. Cu ajutorul unei spatule, integrăm bine amestecul de unt în aluat și continuăm să mixăm. Adăugăm restul de 3 ¼ căni făină și amestrecăm bine până aluatul se îmbină.
- Aluatul format pentru prăjitura cu cremă de brânză îl frământăm pe o suprafață ușor presărată cu puțină făină timp de 5 minute sau până devine elastic și neted. Punem aluatul într-un bol, îl ungem cu puțin ulei de măsline, îl acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm să se ridice la loc cald aproximativ 50 de minute sau până își dublează dimensiunea.
- Într-un bol amestecăm crema de brânză, untul, dulceața de afine și zahărl brun.
- Aluatul crescut îl întindem cu ajutorul unui făcăleț. Îndindem crema uniform pe deasupra, presărăm fulgi de ciocolată albă și afinele. Rulăm complet aluatul într-un dreptunghi, după care îl feliem. Punem prăjiturile cu cremă de brânză pe o tavă, le acoperim cu un prosop și le lăsăm la crescut 30-40 de minute.
- Între timp preîncălzim cuptorul și pregătim glazura. Amestecăm zahărul pudră, laptele, vanilia și gemul de afine, până devine o cremă netedă. Dacă e nevoie mai adăugăm o lingură două de lapte.
- Punem rulourile la cuptor și le lăsăm la copt 20-22 de minute sau până se rumenesc și devin aurii.
- Poftă bună!