Prajitură cu cireșe și migdale

INGREDIENTE:

 

Pentru aluat:

  • 1 cană lapte bătut
  • ½ cană lapte
  • 60 g unt tăiat în bucățele
  • 2 ouă
  • ¾ cană zahăr granulat
  • 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 3 căni jumătate făină
  • Jumătate de lingură de sare

Pentru topping:

  • ¼ cană zahăr brun
  • 2 lingurițe unt
  • 2 lingurițe făină
  • 1 cană vișine dulci
  • ½ cabă migdale

Pentru glazură:

  • 1 cană zahăr pudră
  • 2 lingurițe jumătate lapte integral
  • ½ lingură extract de vanilie

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină lapte călduț și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
  • Amestecăm laptele, laptele batut și untul într-un bol și încălzim până se topește untul. Între timp, amestecăm ouăle, zahărul, drojdia sarea și o cană de făină.
  • După ce amestecul lichid s-a răcit, îl turnăm peste amestecul de făină. Mixăm până devine neted. Adăugăm treptat din făina rămasă, amestecând constant, până aceasta se inegrează și aluatul devine moale și lipicios.
  • Punem aluatul într-un vas, îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm la crescut pentru o oră jumătate, într-un loc cald. Între timp preîncălzim cuptorul.
  • Pentru topping, amestecăm untul, zahărul brun și făina într-un vas mic. Amestecăm cu o furculiță, până devine sfărămicios. Aranjăm cireșele deasupra aluatului și presărăm migdalele și toppingul.
  • Coacem prăjitura pentru 45-50 de minute, până blatul devine auriu. O scoatem din cuptor și o lăsăm 10 minute. Bate, zahătul pudră, vanilia și laptele integram și îl turnăm peste, înainte de a servi.
  • Poftă bună!
prajitura cu branza de vaci

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne