INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 1 cană lapte bătut
- ½ cană lapte
- 60 g unt tăiat în bucățele
- 2 ouă
- ¾ cană zahăr granulat
- 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 3 căni jumătate făină
- Jumătate de lingură de sare
Pentru topping:
- ¼ cană zahăr brun
- 2 lingurițe unt
- 2 lingurițe făină
- 1 cană vișine dulci
- ½ cabă migdale
Pentru glazură:
- 1 cană zahăr pudră
- 2 lingurițe jumătate lapte integral
- ½ lingură extract de vanilie
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină lapte călduț și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
- Amestecăm laptele, laptele batut și untul într-un bol și încălzim până se topește untul. Între timp, amestecăm ouăle, zahărul, drojdia sarea și o cană de făină.
- După ce amestecul lichid s-a răcit, îl turnăm peste amestecul de făină. Mixăm până devine neted. Adăugăm treptat din făina rămasă, amestecând constant, până aceasta se inegrează și aluatul devine moale și lipicios.
- Punem aluatul într-un vas, îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm la crescut pentru o oră jumătate, într-un loc cald. Între timp preîncălzim cuptorul.
- Pentru topping, amestecăm untul, zahărul brun și făina într-un vas mic. Amestecăm cu o furculiță, până devine sfărămicios. Aranjăm cireșele deasupra aluatului și presărăm migdalele și toppingul.
- Coacem prăjitura pentru 45-50 de minute, până blatul devine auriu. O scoatem din cuptor și o lăsăm 10 minute. Bate, zahătul pudră, vanilia și laptele integram și îl turnăm peste, înainte de a servi.
- Poftă bună!