INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 1 cană lapte bătut
- ½ cană lapte
- 60 g unt tăiat în bucățele
- 2 ouă
- ¾ cană zahăr granulat
- 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 3 căni jumătate făină
- Jumătate de lingură de sare
Pentru topping:
- ¼ cană zahăr brun
- 2 lingurițe unt
- 2 lingurițe făină
- 1 cană vișine dulci
- ½ cabă migdale
Pentru glazură:
- 1 cană zahăr pudră
- 2 lingurițe jumătate lapte integral
- ½ lingură extract de vanilie
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină lapte călduț și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
- Amestecăm laptele, laptele batut și untul într-un bol și încălzim până se topește untul. Între timp, amestecăm ouăle, zahărul, drojdia sarea și o cană de făină.
- După ce amestecul lichid s-a răcit, îl turnăm peste amestecul de făină. Mixăm până devine neted. Adăugăm treptat din făina rămasă, amestecând constant, până aceasta se integrează și aluatul pentru prăjitura cu cireșe până devine moale și lipicios.
- Punem aluatul într-un vas, îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm la crescut pentru o oră jumătate, într-un loc cald. Între timp preîncălzim cuptorul.
- Pentru topping, amestecăm untul, zahărul brun și făina într-un vas mic. Amestecăm cu o furculiță, până devine sfărămicios. Aranjăm cireșele deasupra aluatului și presărăm migdalele și toppingul.
- Coacem prăjitura cu cireșe pentru 45-50 de minute, până blatul devine auriu. O scoatem din cuptor și o lăsăm 10 minute. Bate, zahătul pudră, vanilia și laptele integram și îl turnăm peste, înainte de a servi.
- Poftă bună!