Prăjitură cu cireșe și cremă de brânză

INGREDIENTE

 

  • 2 căni de făină
  • 28 de grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1/4 cană de zahăr
  • 1/4 linguriță de sare
  • 2/3 cană de lapte cald
  • 1/4 cană de unt sau margarină topită
  • 1 ou
  • Cremă de brânză
  • 226 grame de cremă de brânză sau mascarpone
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1/4 cană de zahăr
  • 1 lingură de amidon de porumb
  • 1/2 linguriță de esență de vanilie
  • Umplutură de fructe
  • 1 cană de umplutură pentru plăcintă de cireșe, mere sau afine
  • Glazură
  • 3/4 cană de zahăr pudră
  • 1 lingură de unt sau margarină
  • 1/4 linguriță de esență de migdale
  • 2 linguri de lapte

PAȘI

  • Mixați împreună ingredientele pentru aluat. La final, aluatul ar trebui să arate ca o cremă, asemănătoare cu compoziția pentru chec. Turnați aluatul într-o tigaie unsă și lăsați deoparte până ce terminați de făcut umplutura.
  • Pentru crema de brânză puneți ingredientele într-un bol de mixer și bateți la viteză medie până când compoziția este omogenă. Cu o lingură întindeți ușor crema peste compoziția aluatului din tavă.
  • Așezați prăjitura în cuptorul rece și setați temperatura la 176 de grade C. Lăsați la copt pentru 25-30 de minute. La final, așezați umplutura de cireșe peste crema de brânză și mai lăsați la cuptor pentru încă 5 minute.
  • Lăsați la răcit pentru 10 minute. Amestecați ingredientele pentru glazură și cu ajutorul unei linguri turnați glazura peste prăjitură.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne