INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- ½ cană zahăr granulat
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2/3 apă călduță
- 4 făină
- 2 linguri lapte praf
- 1 linguriță sare
- 2/3 cană lapte
- 2 linguri unt topit și ușor răcit
- 1 ou bătut
- 1 cutie umplutură de cireșe
Pentru umplutură:
- ¼ cană biscuiți graham fărămițați
- ¼ cană zahăr granulat
- 60 g unt topit
Pentru glazură:
- 1 cană zahăr pudră
- 120 g cremă de brânză
- 2 liguri lapte
- ½ linguriță suc de lămâie
PAȘI:
- Primul pas pentru a face păjitură cu cireșe, este să dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
- Într-un vas mare amestecăm 3 căni de făină, laptele praf și sarea. Adăugăm laptele, untul topit, oul și amestecul de drojdie. Mixăm până se formează aluatul. Îl frământăm cu mâna pe o suprafață ușor presărată cu făină, timp de 10 minute, până devine neted, elastic și ușor lipicios.
- Modelăm aluatul într-o bilă, îl ungem cu ulei și îl punem într-un vas la loc cald. Acoperim și îl lăsăm să crescă o oră – oră jumătate până se dublează în dimensiune.
- Între timp, într-un castron mediu, amestecăm biscuiții cu zahărul, separat topim untul. După ce aluatul a crescut, îl împărțim în gogoșele mici. Ungem fiecare bucată cu unt topit, apoi le rulăm în amestecul de biscuiți și zahăr.
- Punem bilele de aluat într-o cratiță și turăm pe deasupra umplutura de cireșe. Apoi punem alt strat de bile de aluat și restul de umplutură rămasă.
- Acoperim cratița cu folie de plastic și o lăsăsm la crescut pentru 45 de minute.
- Între timp preîncălzim cuptorul la 180 grade celsius. Punem prăjitura crescută la copt și o lăsăm 40-45 de minute până se rumenește și umplutura este fierbinte.
- O lăsăm să se răcească în tigaie, timp de 10 min. Apoi, o răsturnăm pe o farfurie de servire.
- Amestecăm ingredientele pentru glazură cu un mixer, până se omogenizează. Întindem glazura peste prăjitura cu cireșe.
- Servim cu plăcere! Poftă bună!