INGREDIENTE
Pentru această rețetă de prăjitură cu cireșe și cremă de brânză, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 căni de făină
- 28 de grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1/4 cană de zahăr
- 1/4 linguriță de sare
- 2/3 cană de lapte cald
- 1/4 cană de unt sau margarină topită
- 1 ou
- Cremă de brânză
- 226 grame de cremă de brânză sau mascarpone
- 1 gălbenuș de ou
- 1/4 cană de zahăr
- 1 lingură de amidon de porumb
- 1/2 linguriță de esență de vanilie
- Umplutură de fructe
- 1 cană de umplutură pentru plăcintă de cireșe, mere sau afine
- Glazură prăjitură cu cireșe și cremă de brânză:
- 3/4 cană de zahăr pudră
- 1 lingură de unt sau margarină
- 1/4 linguriță de esență de migdale
- 2 linguri de lapte
PAȘI
Pentru o delicioasă prăjitură cu cireșe, trebuie să urmezi acești pași:
- Mixați împreună ingredientele pentru aluat. La final, aluatul ar trebui să arate ca o cremă, asemănătoare cu compoziția pentru chec. Turnați aluatul într-o tigaie unsă și lăsați deoparte până ce terminați de făcut umplutura.
- Pentru crema de brânză puneți ingredientele într-un bol de mixer și bateți la viteză medie până când compoziția este omogenă. Cu o lingură întindeți ușor crema peste compoziția aluatului din tavă.
- Așezați prăjitura în cuptorul rece și setați temperatura la 176 de grade C. Lăsați la copt pentru 25-30 de minute. La final, așezați umplutura de cireșe peste crema de brânză și mai lăsați la cuptor pentru încă 5 minute.
- Lăsați la răcit pentru 10 minute. Amestecați ingredientele pentru glazură și cu ajutorul unei linguri turnați glazura peste prăjitură.