INGREDIENTE
- 900g cirese fara os
- 125g unt
- 4 felii paine
- 13 lg zahar
- 5 oua
- 1 lg apa
- 2 vanilii
- 6 lg faina
PAȘI
- Ciresele spalate si curatate de samburi ..nu e o anumita cantitate de cirese,dar eu dupa ce le-am curatat am avut 900 g…. am presarat 4 linguri cu zahar peste ele , am amestecat si le-am lasat deoparte.
- Intr-o tava se pun 125 g margarina sau unt,se topeste putin si se intinde pe fundul tavii.Peste margarina se presara faramituri de paine, adica miez de paine rupt bucatele mici,eu am pus miezul de la 4 felii si am intins in toata tava,apoi am presarat 3 linguri cu zahar peste el.Peste acest miez de paine( in loc de paine se pot pune biscuiti zdrobiti)se pun ciresele…
- Pentru blatul de prajitura cu cirese : Ouale se separa ,albusul cu apa se bat spuma tare ,se pune zaharul pe rand si vanilia batand bine cu mixerul , galbenusele si la urma faina pe care o amestecam cu lingura de lemn usor de jos in sus pana se incorporeaza toata.Se pune in tava peste cirese si se da la cuptor 40-45 min.pana se coace blatul. Calduta fiind se intoarce pe un platou ,apoi cand e rece se taie si se pudreaza cu zahar pudra.