Rețetă prăjitură cu cireșe

INGREDIENTE

  • Aluat : 4 ouă
  • 18 linguri de zahăr
  • 18 linguri de ulei
  • 18 linguri de lapte
  • 24 linguri de făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • Sos de cireșe : 1 kg cireșe
  • 300 g zahăr
  • 2 linguri suc de lămîie
  • Decor : zahăr pudră vanilat

PAȘI

Pentru a face prajitura cu cirese, trebuie sa ai in vedere urmatoarele:

  • Mixăm cele 4 ouă cu zahărul , vanilia și uleiul . Se adaugă făina amestecă cu praful de copt și sarea alternînd cu laptele . Turnăm jumătate de cantitate în tavă tapetată cu hîrtie de copt și coacem 10 minute .
  • Sosul de cireșe . Punem cireșele cu zahărul și lămîia pe foc . Lăsăm să fiarbă 10 minute .
  • Scoatem tava și punem sosul de cireșe și restul de aluat . Dăm din nou la cuptor și mai coacem 30 de minute .
  • După coacere se pudrează cu zahăr vanilat . Un deliciu !

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne