Rețetă prăjitură cu ciocolată

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 200 g făină
  • 200 g zahăr
  • 200 g unt
  • 4 ouă
  • 3 linguri cu vîrf cu cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 linguri cu lapte
  • Crema :
  • 5 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 plic gelatină
  • 100 g ciocolată neagră
  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 linguri de cacao
  • Glazura de ciocolată
  • 50 ml frișcă lichidă
  • 100 g ciocolată neagră
  • 30 g unt
  • Zmeură pentru ornat

PAȘI

  • Blat de prajitură cu ciocolată : Frecăm untul cu zahărul pînă obținem o compoziție cremoasă . Adăugăm ouăle unul cîte unul , laptele , vanilia , sarea și amestecăm . La urmă încorporăm făina amestecată cu praful de copt și cacaua .
  • Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hîrtie de copt . Coacem 25 – 30 de minute la 180 de grade . Lăsăm blatul în tavă să se răcească .
  • Crema : Hidratăm gelatina conform instrucțiunilor . Mixăm cele 5 ouă întregi cu zahărul , adăugăm laptele , vanilia și dăm la foc mediu. Amestecăm constant pînă se îngroașe . Tragem deoparte și adăugăm ciocolata tocată mărunt și cacaua .
  • Lăsăm să se tempereze 5 minute apoi adăugăm gelatina încălzită 1 minut . Turnăm crema peste prăjitură și o dăm la rece o oră să se întărescă crema .
  • Glazura pentru prajitura cu ciocolată : Frișca se pune într-un vas la încălzit , apoi punem ciocolata și untul , omogenizăm bine pînă se topește ciocolata .
  • Turnăm glazura peste prăjitură în tavă cînd este doar puțin călduță . Rece se taie bucăți și se ornează cu zmeură . Se savurează cu plăcere !

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne