INGREDIENTE
- Blat prăjitură cu căpșuni:
- -5 oua
- -250 gr zahar
- -5linguri ulei
- -125 gr faina
- -esenta vanilie
- Crema:
- -450 gr iaurt cu aroma de capsuni
- -350 ml frisca lichida
- -2 plicuri gelatina
- -75 g zahar pudra
- -300 gr capsuni
- Decor
- -capsuni
- -frisca batuta
PAȘI
Această rețetă prăjitură cu căpșuni are trei elemente principale:
- Blat:Se separa galbenusurile de albus si se bat spuma, apoi se adauga zaharul in ploaie si galbenusurile unul cate unul. La sfarsit se pune alternand cate o lingura de ulei si faina. Se pune toata compozitia intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor incins 25-30 min. Se lasa blatul sa se raceasca apoi se taie in doua .
- Crema: Hidratam gelatina cu apa calduta. Capsunile se taie felii, frisca se bate spuma.Gelatina se topeste pe baie de abur dupa care se toarne peste frisca, iaurt , zahar pudra si capsuni. Se da la rece 5 min. Se aseaza crema intre cele doua blaturi.
- Decor prăjitură cu căpșuni: Se pun capsunile taiete peste blat apoi se decoreaza cu frisca.