INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 300g făină, plus extra
- 40g zahăr tos
- 7g sare
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 30g unt nesărat
- 1 ou bătut
- Vanilie
- 150 ml lapte integral
Pentru umplutră:
- 60g unt nesărat
- 4 linguri lapte integral
- 280g nuci
- Vanilie
- 100g zahăr tos
- 2 linguri praf de cacao
- 1 gălbenuș de ou bătut
Pentru glazură:
- 1 albuș de ou
- 15g unt topit
- 100g zahăr pudră
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secertul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
- Amestecăm făina, zahărul, sarea și drojdia, adăugăm untul topit, oul, vanilia și laptele călduț și mixăm la viteză mică. Când aluatul începe să se lege, amestecăm încă 5-8 minute cu o viteză medie, până devine neted și elastic.
- Punem aluatul pentru prajitura cu cacao într-un vas uns în prealabil cu ulei de măsline, acoperim cu folie de plastic și lăsăm la crescut aproximativ o oră sau până își dublează dimensiunea.
- Pentru umplutură incălzim laptele și untul. Mixăm nucile, vanilia și cacaoa până într-un amestec nisipos.
- Adăugăm amestecul de gălbenuș de ou, lapte și unt, batem până se combină. Punem deoparte.
- Întindem aluatul pe masă și îl periem cu unt topit. Apoi întindem aluatul din nou până decvine foarte subțire. Întindem umplutura peste aluat uniform. Începând de la marginea lungă, rulăm aluatul și îl sigilăm pe margini.
- Așezăm aluatul într-o formă de chec și îl lăsăm la crescut o oră. Timp în care preîncălzim cuptorul la 160C.
- Periem aluatul crescut cu albuș și punem la copt 15 minute. Reducem temperatura cuptorulu la 150C și coacem prăjitura cu cacao încă 45 de minute.
- Pudrăm zahăr pe deasupra, feliem și degustăm!
- Poftă bună!