Rețetă prăjitură cu brânză și jeleu de piersici

INGREDIENTE

Pentru o delicioasă prăjitură cu brânză și jeleu ai nevoie de:

  • oua zahar faina cacao
  • Blat:6 oua,100 unt,6 linguri zahar,4 linguri faina,2 linguri cacao,1 praf de copt. Crema:350 gr branza dulce, 150 gr zahar pudra,150 gr unt,coaja de la o lamaie
  • Jeleu: 1 kg piersici coapte,4 linguri zahar,1 plic gelatina,100 ml apa.

PAȘI

  • Pentru blat separam albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi schimba culoarea si isi dubleaza volumul apoi adaugam untul topit si racit, faina amestecata cu cacao si praful de copt iar la urma albusurile spuma.Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt .Se coace 25-30 minute la 180 C.
  • Pentru crema spumam untul cu zaharul pudra apoi adaugam branza si coaja de la o lamaie.
  • Piersicile le curatam de coaja si feliem 4 piersici.Restul piersicilor te taiam cubulete si amestecam cu zaharul.Gelatina o punem in 100 ml apa rece pentru 10 minute. Peste blatul copt si racit punem cateva piersici taiate cubulete impreuna cu siropul care l-au lasat iar restul il punem pe foc 5 minute.Se i-a de pe foc se lasa putin la racit si apoi adaugam gelatina(nu se pune gelatin ain jeleul fierbinte pentru ca nu isi mai face efectul nu se mai incheaga). Crema se intinde peste blatul cu piersici si deasupra ornam cu felii de piersici.Peste punem jeleul de piersici dar mai racit nu cald ca riscam sa taiem crema de branza.
  • Se lasa prajitura cu brânză și jeleu la frigider.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne