Rețetă prăjitură cu brânză în straturi

INGREDIENTE

  • Stratul cu cacao pentru prăjitura cu brânză  în straturi conține:
  • 400 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 4 linguri cacao + 4 linguri de lapte
  • Stratul de umplutura cu branza:
  • 600 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 1 ou mare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 80-100 g stafide
  • Stratul de deasupra:
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 7 linguri de ulei
  • 250 g faina
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 7 linguri de lapte
  • 1 fiola esenta de vanilie

PAȘI

Pentru această rețetă prăjitură cu brânză în straturi, pașii de urmat sunt:

  • Primul stat inchis la culoare este un aluat fraged cu cacao. Intr-un bol se cerme faina si se adauga untul rece taiat cuburi. Se framanta cu degetele pana ce faina inghite untul si se formeaza un aluat nisipos. Se adauga zaharul si ouale unul cate unul . Cacao se dizolva in lapte, frecand cu o lingura apoi se adauga in aluat. Puteti insa sa adaugati cacao praf, direct in faina la inceput.
  • Pentru umplutura se amesteca intr-ul bol branza de vaca cu zaharul, apoi se adauga oul, stafidele si coaja de rasa de la o lamaie. Se amesteca bine si se lasa la rece pana facem al treilea strat.
  • Al treilea strat este un aluat din care putem face un chec sau un blat de tort. La fel intr-un bol batem cu mixerul cele trei oua cca. 3-4 minute pana devin spumoase si isi dubleaza volumul. Incorporam treptat si zaharul si uleiul. Oprim mixerul si incorporam faina cernuta cu praful de copt, alternanad cu laptele cand compozitia se intareste.
  • Asamblare prăjitură cu brânză:
    Intr-o forma de cuptor de 40 x 30 cm, acoperim cu hartie de copt si asezam primul strat cu cacao. Intindem coca cu mana pana cuprindem toata tava.
    Asezam deasupra umplutura de branza cu stafide.
    Am treilea strat, luam cu o lingura din aluat si-l intindem peste branza usor pana terminam aluatul si acoperim toata suprafata de branza. Dam la cuptorul incins la 160 °C pentru cca. 50 de minute, dar verificati si cu o scibitoare, ca fiecare cuptor e diferit.
  • Cand prăjitura cu brânză e gata se lasa in tava sa se raceasca, apoi folosindu-ne de capetete hartiei de copt scoatem pe un gratar si portionam. Se servesc pudrate cu zahar praf cu iz de vanilie.
reteta prajitura cu branza

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne