INGREDIENTE
- Pentru blat prăjitură cu brânză dulce:
- 180 gr.zahar;
- 2 galbenusuri;
- un pachet de unt;
- 100 ml.lapte;
- 450 gr.faina;
- 1 varf cutit bicardonat sodiu;
- 3/4 plic praf de copt;
- esenta de vanilie;
- Pentru umplutura:
- 500 gr.branza proaspata Delaco de 4,4% grasime;
- 200 gr.zahar;
- 4 galbenusuri;
- 6 albusuri
- 1 lingura faina;
- 2 linguri gris;
- 50 gr.unt;
- 1/4 plic praf de copt;
- esenta de lamaie;
PAȘI
Pentru această rețetă prăjitură cu brânză dulce, trebuie să:
- 1.Amestecam toate ingredientele,iar faina o adaugam treptat pana cand obtinem un aluat elastic si nelipicios ce il punem la frigider acoperit cu o folie.
2.Pentru a prepara umplutura,vor separa galbenusurile de albus,iar albusul il vom bate spuma tare cu 8 linguri de zahar.Restul ingredientelor si zaharul ramas le mixam pana devin o crema.Crema obtinuta o amestecam cu albusurile batute spuma.
3.Vom unge o tava in care vom aseza prima foaie de aluat-crema-aluat.
4.Vom introduce tava la cuptor pentru 60 minute la foc mic.