Prajitura cu branza de vaci si dulceata de afine

INGREDIENTE

 

  • 100 g zahar pudra
  • 8 gr zahar vanilat
  • 2 oua
  • 1 lingura migdale macinate
  • 300 gr dulceata de afine
  • 300 gr branza de vaci
  • 2 galbenusuri
  • 200 gr smantana
  • 125 gr zahar pudra
  • 1 lamaie
  • 1 plic gelatina

PAȘI

  • Pentru blat: se freaca 2 oua intregi cu 100 gr zahar pudra pana isi schimba culoarea apoi se adauga treptat migdalele macinate amestecand repede. Se pune pe fundul unei cratite o foaie de hartie unsa cu unt si se toarna compozitia obtinuta. Se coace la foc iute cca 20 de minute. Dupa ce s-a copt se rastoarna pe o farfurie si se lasa sa se raceasca. Umplutura: Se mesteca intr-o cartita branza de vaci cu 2 galbenusuri de ou si 100 gr zahar pudra, zeama de la ½ de lamaie, smantana si gelatina dizolvata in apa rece. Se pune amestecul la fiert, la bainmarie, la foc mic timp de 20 de minute. Se utilizeaza dupa ce s-a racit bine si s-a inchegat. Blatul obtinut se taie in 2 iar umplutura se imparte in 2 cantitati egale. Se pune o foaie de blat peste care se intinde jumatate din umplutura. Se lasa cca 8 min apoi se acopera cu ½ din cantitatea de dulceata de visine care se stopeste cu zeama de la celalata ½ de lamanie. Se aseaza apoi cealalta foaie de tort si se repeta operatiunea insa cealalata ½ din dulceata de afine se pune in asa fel incat sa se prelinga si pe marginile prajiturii. Prajitura astfel obtinuta se pune la frigider pentru cca 1-2 ore. Se serveste rece.
cafe-crem-300x201

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne