INGREDIENTE
- 7 linguri lapte
- 7 linguri ulei
- 7 linguri zahar
- 2 oua intregi
- 1/2 praf de copt
- 1 zahar vaniliat
- 1 esenta de rom
- sare cat o nuca
- 500 grame faina
- 1.5 kg de mere razuite
- 200 gr de zahar
- un praf de scortisoara
- Pentru toppingul de zahar ars: 150 gr zahar
- 200 ml smantana pentru gatit
PAȘI
- Faina, impreuna cu zaharul, zaharul vaniliat si uleiul se amesteca bine pana ce devine ul aluat sfaramicios.
- Se adauga sarea si ouale impreuna cu praful de copt .
- Se pune laptele si se framanta, pana devine ul aluat care sa se poata intinde cu sucitorul. Daca mai este cazul se mai adauga lapte pentru a deveni elastic si a se putea face foi.
- Compozitia de prajiura cu mere se imparte in doua: Una care se va intinde, iat a doua se lasa la congelatorpentru 45 de minute pentru a se putea razui.
- Se intinde prima foaie in tava, se presara putin gris peste foaie apoi se pun merele razuite si stoarse bine. Peste merele intinse se rade si foaia de deasupra.
- se pune tava in cuptor la copt pentru 45 de minute.
- Pentru topping-ul de zahar ars se pune zaharul la caramelizare, iar cand incepe sa fie maroniu se stinge cu smantana . Topping-ul se pune peste prajitura cu mere in momentul servirii.