Rețetă prăjitură cu boti și mere

INGREDIENTE

  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • 2 oua intregi
  • 1/2 praf de copt
  • 1 zahar vaniliat
  • 1 esenta de rom
  • sare cat o nuca
  • 500 grame faina
  • 1.5 kg de mere razuite
  • 200 gr de zahar
  • un praf de scortisoara
  • Pentru toppingul de zahar ars: 150 gr zahar
  • 200 ml smantana pentru gatit

PAȘI

  • Faina, impreuna cu zaharul, zaharul vaniliat si uleiul se amesteca bine pana ce devine ul aluat sfaramicios.
  • Se adauga sarea si ouale impreuna cu praful de copt .
  • Se pune laptele si se framanta, pana devine ul aluat care sa se poata intinde cu sucitorul. Daca mai este cazul se mai adauga lapte pentru a deveni elastic si a se putea face foi.
  • Compozitia de prajiura cu mere se imparte in doua: Una care se va intinde, iat a doua se lasa la congelatorpentru 45 de minute pentru a se putea razui.
  • Se intinde prima foaie in tava, se presara putin gris peste foaie apoi se pun merele razuite si stoarse bine. Peste merele intinse se rade si foaia de deasupra.
  • se pune tava in cuptor la copt pentru 45 de minute.
  • Pentru topping-ul de zahar ars se pune zaharul la caramelizare, iar cand incepe sa fie maroniu se stinge cu smantana . Topping-ul se pune peste prajitura cu mere in momentul servirii.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne