Prajitura cu banane si iaurt

INGREDIENTE

 

  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • 200 g iaurt sau lapte batut
  • 110 g unt topit
  • 2 oua
  • 1 lgt. esenta vanilie
  • 2 banane
  • Pt. topping:
  • 50 g zahar brun
  • 30 g faina
  • 60 g unt

PAȘI

  • Ingredientele uscate se amesteca bine impreuna. Untul se topeste si se lasa sa se raceasca usor. Peste ingredientele uscate se toarna jumatate din cantitatea de iaurt si untul topit. Se amesteca si se dau deoparte.
  • Ouale, esenta de vanilie si restul de iaurt se mixeaza bine. Se toarna compozitia de mai sus si se mixeaza in continuare. Bananele se zdrobesc cu furculita si se adauga amestecului. Dupa ce s-a omogenizat bine, se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza compozitia.
  • Topping: Faina cu zaharul brun se amesteca. Se pune untul taiat bucatele si se amesteca pana se obtine un aluat sfaramicios. Se presara deasupra compozitie, dupa care se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul scobitorii.
  • Se lasa sa se raceasca dupa care se portioneaza si se serveste.
  • Pofta buna!

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne