Rețetă prăjitură aromată cu pere

INGREDIENTE:

Aluat:

  • 2¼ căni de făină
  • ¼ cană zahăr granulat
  • 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1½ lingură de sare
  • 200g unt tăiat cubulețe
  • 3 ouă
  • ¼ cană lapte

Sirop

  • 2 căni Cabernet Sauvignon sau Merlot
  • 1 cană zahăr granulat
  • 1 lingură de scorțișoară
  • 10g de cuișoare

Topping:

  • 3 pere coapte, decojite și mărunțite
  • ¼ cană de migdale feliate

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
  • Într-un bol mare, amestecăm împreună făina, zahărul, drojdia și sarea. Amestecăm până când aluatul devine nisipos, cu bule micuțe de mărimea boabelor de mazăre.
  • Adăugăm treptat ouăle, unul câte unul. După ce am adăugat și ultimul ou, urmează să introducem în amestec laptele și cubulețele de unt pe care le amestecăm până ce totul devine omogen.
  • Pregătim o tigaie cu formă rotundă, o ungem ușor cu ulei și adăugăm pe fundul acesteia hârtie de copt.
  • Așezăm uniform aluatul în forma rotundă a tigăii. Este necesar să ne ungem degetele cu puțin ulei pentru modelarea aluatului în tigarie, deoarece acesta va fi foarte lipicios.
  • Acoperim aluatul de prăjitură cu pere cu o folie de plastic și îl lăsăm să crească la temperatura camerei timp de 2 ore până devine pufos, dar nu neapărat dublu ca dimensiune.
  • În timp ce aluatul pentru prăjitura cu pere crește, amestecăm împreună vinul, zahărul, scorțișoara și cuișoarele la foc mic în tigaie. Treptat, creștem temperatura și așteptăm ca amestecul nostru să fiarbă până când zahărul este dizolvat în întregime.
  • Adăugăm perele, reducem la foc mic și lăsăm totul în tigaie aproximativ 6-8 minute de la adăugarea perelor.
  • Îndepărtăm bucățile de pere din restul sirpopului și le punem deoparte să se răcească.
  • Preîncălzim cuptorul la 180°C și coacem aluatul aproximativ 40 de minute.
  • După coacere, însiropăm prajitura uc pere folosind o lingură și împrăștiem siropul pe toată dimensiunea ei.
  • Presărăm bucățelele de pere pe care le-am fiert mai devreme peste aluatul însiropat și adăugăm și migdalele feliate odată cu acestea. Poftă bună!

 

prajitura cu pere

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne