INGREDIENTE
- 200 grame făină
- 7 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 170 grame zahăr
- 1 pachet de unt
- Dulceață de vișine, cireșe, caise (acrișoară)
- 3 ouă
- Nucă măcinată
PAȘI
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
- Într-un recipient, adăugați 70 grame zahăr, cele 3 gălbenușuri și făina și frecați până se omogenizează totul, iar zahărul se topește.
- Toată compoziția se amestecă cu drojdia.
- Tapetați tava cu unt și făină și adăugați aluatul.
- Se introduce tava cu prajitura Arlechin în cuptor și se coace până la rumenire, circa 20-30 de minute.
- Bateți cele 3 albușuri rămase până devin o spumă.
- Acestea se amestecă împreună cu dulceața acrișoară.
- Această compoziție se adaugă pe toată dimensiunea blatului, se presară nucă măcinată peste și se mai introduce la cuptor pentru 10-15 minute.
- Puteți adăuga pe deasupra migdale sau cereale uscate, după preferință.