Rețetă poale-n brâu

INGREDIENTE

  • Aluat: 1 kilogram făină
  • 500 mililitri lapte
  • 50 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 4 ouă
  • 120 grame unt
  • 180 grame zahăr
  • ¼ linguriță sare
  • Umplutură: 700 grame brânză de vaci scursă de zer
  • 300 grame zahăr
  • 4 ouă
  • 4 linguri gris
  • 120 grame stafide
  • ¼ linguriță sare
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • Pentru uns: 2 gălbenușuri frecate cu 4 linguri de lapte

PAȘI

Pentru această rețetă poale-n brâu, ai de urmat pașii de mai jos:

  • Se freacă drojdia cu două lingurițe de zahăr și se așază într-o gropiță făcută în mijlocul făinii.
  • Peste se toarnă laptele călduț și se lasă la dospit 10-15 minute.
  • Se frământă și pe parcurs se adaugă ouăle, sarea și zahărul, apoi, treptat untul.Apoi se lasă la crescut, acoperit, pentru două ore.
  • Se amestecă brânza de vaci cu ouăle, stafidele, grisul, zahărul, zahărul vanilat și sarea, apoi se dă la frigider.
  • Se pudrează cu făină suprafața de lucru și se întinde aluatul într-o foaie de circa 7 mililmetri grosime.
  • Foaia se taie în pătrate cu latura de circa 8 centimetri și în mijlocul fiecăruia se pune câte o lingură de umplutură. Colțurile se lipesc două câte două, apoi toate patru, la mijloc.
  • Fiecare poale-n brâu se așază în tava cu hârtie de copt și se lasă încă o oră la dospit, apoi se ung cu amestecul de gălbenus și lapte, apoi se coc pentru 20 de minute în cuptorul preâncălzit la 200 de grade Celsius.
  • După ce se răcesc, se pudrează cu zahăr pudră.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne