INGREDIENTE
- Aluat: 1 kilogram făină
- 500 mililitri lapte
- 50 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 4 ouă
- 120 grame unt
- 180 grame zahăr
- ¼ linguriță sare
- Umplutură: 700 grame brânză de vaci scursă de zer
- 300 grame zahăr
- 4 ouă
- 4 linguri gris
- 120 grame stafide
- ¼ linguriță sare
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- Pentru uns: 2 gălbenușuri frecate cu 4 linguri de lapte
PAȘI
Pentru această rețetă poale-n brâu, ai de urmat pașii de mai jos:
- Se freacă drojdia cu două lingurițe de zahăr și se așază într-o gropiță făcută în mijlocul făinii.
- Peste se toarnă laptele călduț și se lasă la dospit 10-15 minute.
- Se frământă și pe parcurs se adaugă ouăle, sarea și zahărul, apoi, treptat untul.Apoi se lasă la crescut, acoperit, pentru două ore.
- Se amestecă brânza de vaci cu ouăle, stafidele, grisul, zahărul, zahărul vanilat și sarea, apoi se dă la frigider.
- Se pudrează cu făină suprafața de lucru și se întinde aluatul într-o foaie de circa 7 mililmetri grosime.
- Foaia se taie în pătrate cu latura de circa 8 centimetri și în mijlocul fiecăruia se pune câte o lingură de umplutură. Colțurile se lipesc două câte două, apoi toate patru, la mijloc.
- Fiecare poale-n brâu se așază în tava cu hârtie de copt și se lasă încă o oră la dospit, apoi se ung cu amestecul de gălbenus și lapte, apoi se coc pentru 20 de minute în cuptorul preâncălzit la 200 de grade Celsius.
- După ce se răcesc, se pudrează cu zahăr pudră.