Plăcințele cu spanac, feta și semințe de pin

INGREDIENTE

 

  • Pentru aluat: 250 grame făină
  • 9 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ½ cană apă călduță
  • 1 linguriță sare
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Pentru umplutură: 1 lingură ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • 125 grame brânză feta
  • 500 grame spanac congelat (frunze întregi)
  • 2 linguri semințe de pin
  • 3 linguri mentă proaspătă, tocată
  • 1 linguriță sare
  • ½ linguriță piper

PAȘI

  • Drojdia se dizolvă în apa călduță și se lasă la crescut pentru 10-15 minute.
  • Se amestecă făina cu sarea și se adaugă maiaua de la punctul anterior, apoi se încorporează și uleiul și se frământă bine.
  • Se lasă la crescut într-un vas uns cu puțină grăsime și acoperit pentru circa o oră sau până își dublează volumul.
  • Umplutura: uleiul se încinge bine și în el se călește usturoiul, pentru un minut apoi se transferă într-un bol mare.
  • În tigaie se pune spanacul și se gătește până se evaporă tot lichidul.
  • Se amestecă spanacul cu usturoiul și se adaugă sare și piper.
  • După ce se răcește, se adaugă brânza feta fămâmata, semințele de pin și menta și se amestecă foarte bine.
  • Aluatul se împarte în patru și fiecare bucată se întinde într-o foaie de circa 20 cm diametru și 5 mm grosime.
  • Umplutura se așază pe mijlocul fiecărei foi, în forma de triunghi.
  • Marginile aluatului se aduc peste triunghiul de umplutură formând o piramidă și se lipesc bine între ele.
  • Se coc în cuptorul preîncălzit la 220 grade, pentru circa 15 minute.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne