Plăcinte norvegiene

INGREDIENTE

 

  • Pentru aluat: 350 ml lapte
  • 1 linguriță zahăr
  • 15 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 450 grame făină
  • 2 lingurițe sare
  • 35 grame unt topit
  • 2 ouă
  • 1 lingură ulei
  • Pentru umplutură: 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • 200 grame șuncă afumată, tăiată mărunt
  • 150 grame cașcaval ras
  • 1 lingură pătrunjel tocat fin
  • 1 linguriță chimen
  • 1 linguriță sare
  • ½ linguriță piper

PAȘI

  • Drojdia se dizolvă în jumătate din cantitatea de lapte, alături de zahăr și se lasă la crescut pentru 10-15 minute.
  • Se amestecă făina cu sarea, se adaugă maiaua de la punctul anterior, laptele, un ou și untul și se frământă bine, apoi se lasă la crescut pentru circa o oră sau până își dublează volumul.
  • Uleiul pentru umplutură se încinge bine în tigaie și în el se călesc ceapa, pentru circa 5 minute, la foc mic. Se adaugă și usturoiul și se mai ține pe foc pentru 2 minute.
  • Se adaugă șunca, cașcavalul ras, pătrunjelul și chimenul, sarea și pierul și se lasă la răcorit.
  • Aluatul se împarte în 12 și fiecărei bucăți i se dă forma de foaie rotundă.
  • Pe fiecare foaie de aluat se așază câte o lingură cu vârf de umplutură, doar pe o jumătate din cerc, lăsându-se câte o margine de circa 1 cm liberă.
  • Se bate oul și cu el se unge marginea lăsata liberă și jumatatea goală a fiecărui cerc de aluat.
  • Fiecare foaie de aluat se îndoaie pe jumătate, se lipesc bine marginile și se apasă cu furculița, pentru un model cu dunguțe. Apoi se ung din nou cu ou bătut.
  • Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 12-15 minute sau pânp se rumenesc.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne