placinte cu nuca de cocos

INGREDIENTE

 

  • Aluat 350 g faina 180 ml lapte
  • 50 g unt 1 galbenus 100 g zahar
  • 20 g drojdie sare esenta de vanilie coaja de portocala
  • Umplutura 7 linguri lapte condesat 100-150 g nuca de cocos esenta de vanilie coaja de portocala 100 g smantana dulce Uns 1 galbenus 20 g unt

PAȘI

  • Intr-un bol, frecam galbenusul cu putina sare, adaugand treptat laptele caldut, zaharul, esenta. Intr-un vas, cernem faina, adaugam coaja de portocala, facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, amestecul de galbenus; incepem sa framantam aluatul, adaugand treptat untul topit si racit. Framantam un aluat omogen si nelipicios, acoperim cu un prosop si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Umplutura-intr-un castron, amestecam smantana cu laptele condensat, coaja de portocala, esenta de vanilie, adaugam nuca de cocos pana ce obtinem o pasta ferma si consistenta. Aluatul crescut il impartim in bucati egale, fiecare bila se aplatizeaza putin si pe mijlocul fiecareia, adaugam cate o lingura de umplutura. Se ridica marginile, se strang formand o bocceluta. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, cu inchizatura in jos. Le lasam sa se odihneasca 20 minute, dupa care le ungem cu galbenusul batut cu untul topit. Dam la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos. Cand sunt calde, le ungem cu miere de albine si le pudram cu zahar pudra.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne