Placinta rustica cu mere

INGREDIENTE

 

  • Aluat:
  • 200 g untura solida;
  • 50 g zahar;
  • 300 ml lapte batut;
  • faina cat cuprinde (circa 600 g);
  • 1/2 lingurita sare;
  • Umplutura:
  • 1 kg mere curatate de coaja si seminte;
  • 350 g zahar (sau dupa gust);
  • o lingurita de pudra de scortisoara.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.

PAȘI

  • Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie, apoi se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care acestea o lasa. La final se adauga scortisoara si se amesteca, apoi se lasa sa se racoreasca.
  • Se freaca untura solida cu zaharul, dupa care se adauga sarea, laptele batut (al meu a fost doar putin dat in acru, nu a fost prins de tot, deci a fost foarte lichid) si se incorporeaza faina treptat (se framanta cu mana apoi) pana cand rezulta o coca buna de intins, care se imparte in doua.
  • Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
  • Se unge tava cu ulei, se intinde o foaie dintr-o bila de coca, se inteapa din loc in loc cu o furculita, dupa care se adauga merele calite. Pe masa de lucru unsa cu ulei se intinde si cea de-a doua bila de aluat, apoi cu ajutorul sucitorului se transfera in tava (initial indepartasem surplusul de aluat, dar nu m-am indurat sa il arunc, asa ca l-am intins si am carpit placinta cu el). Se inteapa si foaia aceasta din loc in loc cu o furculita si se introduce tava la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos. Se poate pudra cu zahar.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne