Placinta frageda cu dovleac

INGREDIENTE

 

  • Umplutura:
  • 1,4 kg dovleac placintar curatat de coaja si seminte;
  • 500 g zahar;
  • o lingurita de scortisoara macinata;
  • esenta de lamaie.
  • Aluat:
  • un ou;
  • 9 linguri zahar;
  • 9 linguri lapte;
  • 7 linguri ulei;
  • esenta de lamaie;
  • 500 g faina;
  • un plic de praf de copt (10 g).
  • Optional: o lingura de zahar pudra.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm

PAȘI

  • Preagatirea umpluturii:
  • Dovleacul placintar, curatat de coaja si seminte, se da pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama lasata de acesta. La final, se adauga scortisoara si esenta de lamaie si se amesteca.
  • Pregatirea placintei:
  • Se bate oul impreuna cu zaharul. Se adauga restul ingredientelor in ordinea prezentata si se framanta un aluat omogen si elastic, care se pune la rece pentru 15 minute.
  • Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
  • Se scoate aluatul de la frigider, se imparte in doua si se intind foile cu ajutorul sucitorului pe masa de lucru unsa cu ulei.
  • Intr-o tava unsa cu ulei se pune prima foaie (se poate infasura pe sucitor pentru o manevrare mai usoara), se inteapa cu o furculita, se adauga umplutura, apoi se aseaza cealalta foaie si se inteapa si aceasta cu o furculita. Se introduce tava la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos.
  • Se poate pudra cu zahar dupa ce se raceste.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne