INGREDIENTE
- 7 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 250 grame faină
- 1 strop de sare
- 1 linguriță zahăr
- 200 ml apă
- 1 zucchini
- 1 ceapă albă
- 1 ceapă roșie
- 1 ardei
- 1 lingură ulei
- 2 linguri sos chili
- 1 ou și 1 albuș de ou și 1 gălbenuș pentru uns
- sare și piper
PAȘI
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut. O lăsăm la dospit 10 minute.
- Adugăm zahărul, apa, făina și sarea și frământăm până aluatul se omogenizează și nu se mai lipește de mâini.
- Așezăm aluatul pentru placinta cu dovleac într-un bol, presărăm făină, îl acoperim cu un prosop curat și îl lăsăm la loc călduț 60 de minute pentru a se dospi.
- Între timp ne ocupăm de umplutură. Curățăm zuchinni și îi tăiem felii. Îi punem în tigaie sau pe grătar, fără ulei și îi coacem puțin.
- Călim separat ceapa și ardeiul în puțin ulei.
- Scoateți aluatul de la dospit. Alegeți o tavă rotundă.
- Întindeși aluatul în formă totundă și apoi așezați-l în tavă, depășin forma acesteia.
- Ungem aluatul cu sosul chilli, așezăm ceapa și ardeiul. Batem oul și albușul cu o lingură și turnăm peste ceapă și ardei.
- Deasupra așezăm feliile de dovlecel și tragem marginea aluatului de jur împrejur. Ungem marginile cu gălbenușul bătut.
- Preîncălzim cuptorul la 180 de grade, introducem tava și lăsăm plăcinta cu dovleac la cuptor 25-30 de minute. Poftă bună!