Rețetă plăcintă cu zucchini

INGREDIENTE

  • 7 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 250 grame faină
  • 1 strop de sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 200 ml apă
  • 1 zucchini
  • 1 ceapă albă
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ardei
  • 1 lingură ulei
  • 2 linguri sos chili
  • 1 ou și 1 albuș de ou și 1 gălbenuș pentru uns
  • sare și piper

PAȘI

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut. O lăsăm la dospit 10 minute.
  • Adugăm zahărul, apa, făina și sarea și frământăm până aluatul se omogenizează și nu se mai lipește de mâini.
  • Așezăm aluatul pentru placinta cu dovleac într-un bol, presărăm făină, îl acoperim cu un prosop curat și îl lăsăm la loc călduț 60 de minute pentru a se dospi.
  • Între timp ne ocupăm de umplutură. Curățăm zuchinni și îi tăiem felii. Îi punem în tigaie sau pe grătar, fără ulei și îi coacem puțin.
  • Călim separat ceapa și ardeiul în puțin ulei.
  • Scoateți aluatul de la dospit. Alegeți o tavă rotundă.
  • Întindeși aluatul în formă totundă și apoi așezați-l în tavă, depășin forma acesteia.
  • Ungem aluatul cu sosul chilli, așezăm ceapa și ardeiul. Batem oul și albușul cu o lingură și turnăm peste ceapă și ardei.
  • Deasupra așezăm feliile de dovlecel și tragem marginea aluatului de jur împrejur. Ungem marginile cu gălbenușul bătut.
  • Preîncălzim cuptorul la 180 de grade, introducem tava și lăsăm plăcinta cu dovleac la cuptor 25-30 de minute. Poftă bună!
placinta cu dovleac

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne