Rețetă placintă cu spanac, ceapă verde și leurdă (brânză)

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 125 ml apa (sau lapte)
  • 1 lingura ulei (sau unt)
  • 2 linguri ulei pt uns tigaia( sau unt)
  • 1/2 lingurita sare
  • 500 gr spanac
  • 1 legatura leurda
  • 1 legatura ceapa verde
  • sare, piper
  • branza sarata

PAȘI

 

  • Pentru blatul acestei placinte cu spanac pui intr un bol faina, sare, 1 lingura cu ulei, 125 ml apa. se amesteca si se framanta pana obtii un aluat cu textura mai moale
  • coca se lasa sa se odihneasca cam o jumatate de ora.
  • spanacul, leurda, ceapa verde se taie marunt, se adauga piper. atentie.. sare pui doar inainte de a umple placintele
  • se unge tigaia cu ulei
  • imparti coca in 3 parti egale fi fiecare bucatao intinzi cat de subtire sub forma unui cerc
  • pe pargine se pune umplutura(poti adauga si branza) invarti 1 data pana se acopera compozitia . nu rulezi de mai multe ori pt ca eprea multa coca.
  • tai restul de coca , iar ce ai obtinut pui in tigaie si prajesti pana capata o crusta aurie.
  • la fel faci pana se termina umplutura si coca
  • placinta cu spanac de poate manca atat calda cat si rece.
  • spor la gatit

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne