Plăcintă cu prune

INGREDIENTE

 

  • Aluat : 125 g unt
  • 100 g zahăr
  • 1 ou
  • 250 g făină
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • Umplutura : 500 g de prune
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri cu amidon
  • 20 g unt
  • Pentru uns
  • 1 ou
  • 2 linguri de zahăr

PAȘI

  • Preparare . Mixăm untul și zahărul până obținem o cremă fină . Adăugăm oul și esența de vanilie și mai mixăm 1 minut . Punem toată făina odată și amestecăm cu mâna până obținem un aluat moale dar care se dezlipește de pe mână .
  • Învelim aluatul în folie alimentară și îl dăm 30 de minute la frigider .
  • Pentru umplutură , amestecăm prunele tocate mărunt cu zahărul și amidonul . Scoatem aluatul din frigider și luăm 2/3 din el și îl întindem rotund . Luăm o formă de 22 cm și așezăm aluatul așa încât să ajungă și pe margini . Se lasă din nou la frigider 30 de minute .
  • Așezăm apoi prunele în mod uniform pe suprafața plăcintei și se acoperă cu bucățele de unt . Scoatem restul de aluat din frigider , îl întindem și-l așezăm peste cireșe . Ungem cu ou bătut și presărăm zahărul .
  • Facem câteva crestături cu cuțitul să poată ieși aburul . Dăm plăcinta la cuptor , la 170 de grade pentru 40 de minute , pînă se rumenește ușor .
  • Se lasă să se răcească și se savurează cu plăcere .

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne