INGREDIENTE
- Ptr aluat plăcintă cu mere și scorțișoară :
- 500 g faina alba
- 200 ml lapte
- 25 g drojdie
- un praf de sare
- 2 ling. zahar
- 1 ou
- Ptr umplutura :
- 1.5 Kg mere
- 200 g zahar
- 50 g scortisoara
- 50 g unt
PAȘI
Pentru o delicioasă plăcintă cu mere și scorțișoară, se iau în calcul următoarele:
- Faina se toarna intr-un lighean peste care se adauga sarea,zaharul,oul,drojdia si laptele caldut si se framanta .Aluatul astfel framantat se lasa la dospit cca 30 min. la caldura.
Se curata merele si se rad . Intr-un vas pe aragaz se topeste untul peste care se adauga marul ras si zaharul.Se lasa la calit la foc mic si la sfarsit se adauga scortisoara peste mar. Intre timp aluatul a crescut si se intind cu sucitorul pe masa de lucru foi de placinta care se umplu cu marul calit. Se pun placintele in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul cca 30 min. Cand este rumenita placinta , se scoate din cuptor si se presara cu zahar vanilat. Pofta buna!