Rețetă plăcintă cu mere

INGREDIENTE

  • 12 linguri faina
  • 2 oua intregi
  • 1 praf de copt
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • Pentru umplutura: 1 kg de mere (aprox. 6 mere)zahar dupa gust scortisoara

PAȘI

  • Mod de preparare prajitura cu mere: Se amesteca ouale intregi cu zaharul, se adauga uleiul si se amesteca bine pana se incorporeaza. Intr-un alt bol amestecam faina cu praful de copt si o adaugam amestecului cu oua si zahar alternand cu laptele. Se curata merele, se dau pe razatoare sau se taie felii si se calesc cu zahar pana scade sucul pe care-l lasa. Cand sunt calite se adauga un pic de scortisoara (1/2 lingurita) si se lasa sa se racoreasca. Se tapeteaza tava cu foaie de copt sau unt (a mea a avut 25 cm/30 cm) si se toarna jumatate din aluat care se coace pentru 10-12 minute la 180 grade C (foc potrivit), in cuptor preincalzit. Se scoate si se pune amestecul de mere calite deasupra apoi se toarna si restul de aluat si se mai coace cca. 40 de minute. Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie cand este racita complet.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne