INGREDIENTE
- Ptr aluat plăcintă cu mere :
- 500 g faina grau
- 200 ml lapte
- 25 g drojdie proaspata
- un praf de sare
- 2 ling zahar
- 1 ou
- Ptr umplutura :
- 1kg mere
- 200 g zahar
- 50 g unt
PAȘI
Pentru această rețetă plăcintă cu mere:
- Se toarna intr-un lighean faina peste care se adauga sarea,zaharul,oul,drojdia si laptele caldut si se framanta aluatul si se lasa la crescut cca 30 min. la caldura.
- Se spala si se curata merele, dupa care se dau la robot pe razatoare sau se rad pe razatoarea manuala.
- Se topeste untul intr-o cratita pe foc mic si se adauga marul ras si zaharul si se lasa pe foc pana se caleste marul.
- Intre timp aluatul a crescut si se fac placinte care se umplu cu marul calit.
- Placintele facute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la foc mic in cuptorul de la aragaz cca.25 min.
- Cand sunt gata se scot din cuptor si se presara deasupra zahar vanilat.
- Pofta buna!