Placinta cu foi de casa si branza de vaci

INGREDIENTE

 

  • 4 linguri ulei sau untura
  • 20 gr drojdie, 1 pahar cu lapte caldut
  • sare,2 lg zahar, 1 pahar cu lapte acru
  • 4 linguri cu untura
  • Iti trebuie pentru umplutura 600 g branza de vaci proaspata
  • 400 g cas de vaca, 1 cana cu zahar tos
  • 8 oua, 150 g stafide aurii
  • 2 sticlute cu rom,pentru dressing;1ou,2 lg cu lapte, zahar

PAȘI

  • 1.Faina se cerne intr-un bol si se face un cuib la mijloc;sfaramam drojdia si amestecam cu putin lapte si zahar. Peste maia se adauga restul de lapte si de zahar, sarea si cate putin din laptele batut.Vom face un aluat maleabil, nu prea legat care se va lasa in repaus 15 minute.
  • 2.Pentru umplutura sfaramam casul de vaci cu furculita si il amestecam cu branza de vaci framantata! Se adauga in vas ouale batute cu un praf de sare,stafidele , romul si se amesteca.
  • 3.Se imparte aluatul in 4 bucati din care intindem 4 foi. Fiecare foaie se va unge cu untura sau cu ulei.Se imparte umplutura tot in 4 parti Peste umplutura de branza si stafide intinsa pe aluat, presaram zahar tos si apoi rulam fara a presa prea tare. Putem pastra putin aluat sa facem deasupra model la alegere: trandafirasi, frunzulite, siruri din aluat,floricele, ce dorim. Se aseaza fiecare rulou in tava, se va unge cu ou batut cu putin lapte indulcit si se lasa la crescut.
  • 4.Se va coace la foc potrivit pana se rumeneste usor.Se scoate , se mai unge odata si acum presaram seminte de susan din abundenta.Se va coace pana se desprinde usor de marginile tavii . Se va portiona dupa ce se va raci putin! Sfat! foile sunt fragede,subtiri iar casa se va umple de miros de placinta si rom !

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne