Plăcintă cu dovleac românească

INGREDIENTE

 

  • Aluat:
    600 grame făină
  • 3 linguri zahăr
  • 6 linguri ulei
  • 1/4 linguriță sare
  • 350 mililitriapă călduță
  • 20 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • Umplutură:
    1,5 kilograme dovleac
  • 500 grame zahăr
  • 3 linguri pesmet
  • scorțișoară (după gust)

PAȘI

  • Făina se pune într-un castron și se face o mică gropiță în mijloc, unde se pune drojdia si jumătate din apa călduță. Peste ele se adaugă uleiul si sarea.
  • Aluatul se amestecă, adăugând puțin câte puțin și restul de apă.
  • Dovleacul se curăță de coajă, se dă pe răzătoare și se pune la fiert cu 250 de grame de zahăr.
  • Se lasă pe foc circa 20 de minute, timp în care, treptat, se adaugă și restul de zahăr.
  • Se lasă la răcit, iar atunci când este doar călduț, se amestecă cu scorțișoara și pesmetul.
  • Fiecare dintre cele trei părți din aluat se întinde în câte o foaie subțire, dreptunghiulară.
  • Foile se acoperă cu compoziția de dovleac, se rulează, se lipesc capetele, se așază în tavă și se ung cu puțin ulei.
  • Se dă la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 de grade Celsius, apoi, opțional, se pudrează cu zahăr praf.
placinta20cu20dovleac

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne