INGREDIENTE
- Aluat plăcintă cu dovleac românească:
600 grame făină - 3 linguri zahăr
- 6 linguri ulei
- 1/4 linguriță sare
- 350 mililitriapă călduță
- 20 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- Umplutură plăcintă cu dovleac românească:
1,5 kilograme dovleac - 500 grame zahăr
- 3 linguri pesmet
- scorțișoară (după gust)
PAȘI
Pentru această rețetă de plăcintă cu dovleac, trebuie să:
- Făina se pune într-un castron și se face o mică gropiță în mijloc, unde se pune drojdia si jumătate din apa călduță. Peste ele se adaugă uleiul si sarea.
- Aluatul se amestecă, adăugând puțin câte puțin și restul de apă.
- Dovleacul se curăță de coajă, se dă pe răzătoare și se pune la fiert cu 250 de grame de zahăr.
- Se lasă pe foc circa 20 de minute, timp în care, treptat, se adaugă și restul de zahăr.
- Se lasă la răcit, iar atunci când este doar călduț, se amestecă cu scorțișoara și pesmetul.
- Fiecare dintre cele trei părți din aluat se întinde în câte o foaie subțire, dreptunghiulară.
- Foile se acoperă cu compoziția de dovleac, se rulează, se lipesc capetele, se așază în tavă și se ung cu puțin ulei.
- Plăcinta cu dovleac se dă la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 de grade Celsius, apoi, opțional, se pudrează cu zahăr praf.