Placinta cu dovleac placintar

INGREDIENTE

 

  • 400 g faina
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • esenta de vanilie
  • 1.5 kg dovleac maruntit
  • 150 g zahar
  • scortisoara

PAȘI

  • Dovleacul se caleste impreuna cu zaharul si scortisoara pana devina moale, aproape ca o pasta. Se lasa la racit.
    Laptele, uleiul si zaharul se pun intr-o cratita si se da intr-un clocot. Dupa ce s-a racit compozitia se amesteca cu oul, esenta de vanilie, bicarbonatul de sodiu, iar apoi se pune faina pana se obtine un aluat omogen care nu se lipeste de maini. Se intinde o foaie,se pune in tava, se pune compozitia de dovleac peste si se acopera cu a doua foaie.
    Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 min.
    Dupa ce e coapta si se raceste se poate pudra cu zahar
wtb_1476290490.6545_63966

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne