INGREDIENTE
- pentru aluat-
- 700 gr.faina de grau
- un cub drojdie
- 2 oua
- 300 ml .iaurt
- apa minerala
- 100 gr.zahar vanilat
- coaja de la o portocala
- putina sare
- 4-5 linguri de ulei
- compozitia de umplutura-
- un dovleac de 1 kg.
- 5 linguri de zahar
- un plic de scortisoara macinata
PAȘI
- Se pune faiana intr-un vas si peste ea adaugam ouale,zaharul vanilat,coaja de la portocala si drojdia stinsa cu putina sare si iaurtul incalzit la temperatura camerei si facem un aluat suficient de tare,mai spre final vom adauga cateva linguri de ulei si framantam pana de desprinde alutaul pentru placinta cu dovleac de pe vas, apoi punem aluatul pe o pernuta la crescut timp de o ora.
- Se curata dovleacul de coaja se taie felii si se da prin razatoarea mare ,dupa care se pune intr-un vas cu zaharul si se pune pe foc pana se obtine un gem ,apoi dam la rece compozitia.
- Cand aluatul pentru placinta cu dovleac este crescut se fac foi mici din el ,peste care se intinde compozitie,se ruleaza si se aseaza in tava de al mijloc spre margine ,asezm ruloruri mici pana se umple tava ,le ungem cu ou batut si presuram mac din abundenta si dam tava la cuptor pentru circa o ora la foc potrivit,cand este gata de copt scoatem tava si le ungem cu miere de albine.Pofta buna!