Placinta cu carne de pui

INGREDIENTE

 

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 500 gr.faina de grau,
  • drojdia cat o nuca,
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit de sare
  • 250 ml.lapte dulce
  • 2 linguri ulei
  • 100 gr.unt
  • Ingrediente pentru umnplutura:
  • 1 piept de pui de tara,
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 3 linguri ulei
  • 3 oua
  • 3 cepe
  • 5 catei usturoi
  • Pentru uns:
  • 2 oua

PAȘI

  • Mod de preparare pentru aluat: -Se pune faina intr-un vas,peste faina se pune oul,untul si laptele dulce,caldut in care s-a pus drojdia,sarea si s-au omogenizat bine.Se framanta un aluat suficient de tare,mai spre final se mai adauga cateva linguri de ulei sa iasa aluatul fraged si nelipicios.Se face semnul crucii peste aluat si se lasa sa se odihneasca pana cand isi dubleaza volumul. Mod de preparare pentru umplutura: -Se dezoseaza carnea,se taie in fasii,se curata ceapa si usturoiul si se dau toate prin masina de tocat carne,apoi se pun la prajit in putin ulei,se prajesc pana cand carnea incepe sa se rumeneasca,apoi se opreste focul,se aduga pasta de tomate,ouale,sare,piper macinat si se omogenizeaza compozitia. Mod de pregatire a placintei: -Se imparte aluatul in patru bucati si sa fac patru foi rotunde,egale.Se pune hartie cerata in tava de la aragaz,se pune o foaie de placinta si peste ea se pune 1/3 din compozitia de carne,se mai adauga o foaie si la fel se pune 1/3 din compozitia de carne,se face la fel cu urmatoarea foaie,la ultima foaie nu se mai pune carne,se pune un pahar cu gura in jos exact pe mijloc si se taie cu un cutit foile in 8 bucati si se ruleaza doua cate doua spre interior.Se unge placinta cu ou batut si se da la cuptorul inclazit deja,la foc potrivit pentru circa 45 minute.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne