Placinta cu branza si stafide

INGREDIENTE

 

  • 300 g făină
  • 120 g margarina
  • 1 lingura zahar
  • 4 linguri smântâna
  • 500 g brânza de vaci
  • 150 g stafide aurii
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 3 oua
  • coaja rasa a unei lamâi sau portocale

PAȘI

  • 1. Pentru aluat, se amesteca faina cu zaharul si smântâna si margarina si se framânta un aluat potrivit, din care se întind doua foi. O foaie se asaza în tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. 2. Se amesteca galbenusurile cu brânza, smântâna, zaharul vanilinat si coaja de citrice, dupa gust. Se adauga albusurile batute spuma si stafidele. 3. Se toarna umplutura peste foaia din tava, se acopera cu a doua foaie, se unge cu smântâna si se da tava la cuptor pentru 30 de minute. Se orneaza cu migdale marunţite.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne