Placinta cu branza dulce

INGREDIENTE

 

  • 240 g faina;
  • 120 ml apa ;
  • 4 linguri de ulei;
  • 1 lingura de otet;
  • un varf de lingurita sare
  • 500 g branza dulce;
  • 100 g zahar;
  • 100 g unt/ulei;
  • 2 oua; esenta de lamaie
  • coaja de lamaie KOTÁNYI ;
  • sare; zahar vanilinat;

PAȘI

  • Pentru prepararea foilor de placinta: Incalziti apa impreuna cu uleiul si otetul ; nu trebuie sa fie fierbinte ,doar calduta . Intr-un bol cerneti faina ,adaugati sarea si incepeti sa framantati adaugand apa cu uleiul si otetul putin cate putin pana formati un aluat potrivit .Nu trebuie sa fie tare dar nici moale ,mai adaugati faina sau putina apa pentru o consistenta potrivita .Framantati-l bine cateva minute si puneti-l intr-un bol sa se odihneasca .Acopertiti-l cu un prosop de bucatarie sau o folie alimentara ,lasand o parte descoperita sa iasa umiditatea care se formeaza .Lasati-l sa se odihneasca in jur de o ora ,asa va fi usor de intins si veti putea obtine foi fine si subtiri . Intre timp puteti pregati umplutura pentru placinta(branza de vaci se amesteca foarte bine cu ouale, zaharul, zaharul vanilinat si sarea.;se adauga apoi coaja de lamaie maruntita) . Dupa o ora ,presarati faina pe blatul de lucru si impartiti aluatul in 3 bucati .Intindeti cu sucitorul fiecare bucata in foi de aproximativ ,presarand faina cand este nevoie pentru a nu se lipi . Se unge vasul yena cu un pic de ulei si se aseaza trei foi de placinta unse cu putin ulei. Peste ele turnam o jumatate din umplutura, mai punem 2 foi apoi restul de compozitie si acoperim cu inca 2 foi.Batem 1 ou cu 2 linguri de smantana si o lingurita de zahar si turnam peste placinta.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne