Rețetă plăcintă cu bacon și cartofi

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 250 de grame faină albă
  • 10g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 100ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură de ulei de măsline

Pentru umplutură

  • ¼ cană de varză calită
  • 250g de bacon mărunțit
  • 1 ceapă mare
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 4 cartofi fierți
  • 2 ouă
  • 200g smântână
  • 100g brânză rasă
  • sare și piper după gust

PAȘI:

  • Primul pas al rețetei de plăcintă, este să dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
  • Adăugăm făina, laptele, uleiul și sarea în bolul unui mixer peste drojdia activată și amestecăm până la omogenizare.
  • Acoperim aluatul și lăsăm să crească într-un loc cald timp de aproximativ 45 de minute.
  • Rulăm aluatul într-un cerc și îi alungim marginile, după care îl așezăm într-o tavă rotundă pentru plăcintă și îl tapetăm pe fundul acesteia.
  • Pentru umplutură, călim varza si ceapa timp de 5 minute și fierbem cartofii separat.
  • Adăugăm bacon-ul tăiat fâșii sau mărunțit în tigaie alături de ceapă și varză și amestecăm la foc mic alte 2 minute.
  • Separat, preparăm un piure din cartofii fierți.
  • Batem ouăle cu brânza răzuită și amestecăm smântâna cu o lingură de lemn până la omogenizare, după care adăugăm piureul de cartofi, uleiul vegetal și sarea și piperul după gust.
  • Combinăm amestecul de bacon cu cel de brânză și cartofi și amestecăm cu lingura de lemn aproximativ 2-3 minute.
  • Preîncălzim cuptorul la 180°C.
  • Coacem timp de 20-25 de minute și servim după răcire.
  • Urmează rețeta de plăcintă pas cu pas și nu poți da greș! Poftă bună!
reteta placinta

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne