INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 250 de grame faină albă
- 10g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 100ml lapte
- 1 praf de sare
- 1 lingură de ulei de măsline
Pentru umplutură
- ¼ cană de varză calită
- 250g de bacon mărunțit
- 1 ceapă mare
- 2 linguri ulei vegetal
- 4 cartofi fierți
- 2 ouă
- 200g smântână
- 100g brânză rasă
- sare și piper după gust
PAȘI:
- Primul pas al rețetei de plăcintă, este să dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
- Adăugăm făina, laptele, uleiul și sarea în bolul unui mixer peste drojdia activată și amestecăm până la omogenizare.
- Acoperim aluatul și lăsăm să crească într-un loc cald timp de aproximativ 45 de minute.
- Rulăm aluatul într-un cerc și îi alungim marginile, după care îl așezăm într-o tavă rotundă pentru plăcintă și îl tapetăm pe fundul acesteia.
- Pentru umplutură, călim varza si ceapa timp de 5 minute și fierbem cartofii separat.
- Adăugăm bacon-ul tăiat fâșii sau mărunțit în tigaie alături de ceapă și varză și amestecăm la foc mic alte 2 minute.
- Separat, preparăm un piure din cartofii fierți.
- Batem ouăle cu brânza răzuită și amestecăm smântâna cu o lingură de lemn până la omogenizare, după care adăugăm piureul de cartofi, uleiul vegetal și sarea și piperul după gust.
- Combinăm amestecul de bacon cu cel de brânză și cartofi și amestecăm cu lingura de lemn aproximativ 2-3 minute.
- Preîncălzim cuptorul la 180°C.
- Coacem timp de 20-25 de minute și servim după răcire.
- Urmează rețeta de plăcintă pas cu pas și nu poți da greș! Poftă bună!