Pizza vegetariana

INGREDIENTE:

 

  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 linguriță zahăr
  • O cană jumătate apă călduță
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1 lingură de sare
  • 3 căni făină

Pentru topping:

  • 3 lingurițe de ulei de măsline cu usturoi
  • 1 lingură de oregano uscat
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • 1 cană mozzarella
  • ½ cană parmezan
  • 1 roșie medie, feliată subțire
  • ½ cană ciuperci curățate și feliate subțiri
  • Piper verde

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă caldă și o lăsăm 5-10 minute să se activeze.
  • Într-un bol mare batem împreună apa caldă, zahărul și drojdia, adăugăm uleiul de măsline și sarea. Integrăm încet făina, amestecând bine făina.
  • Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină, până putem forma o bilă netedă. O punem într-un vas, o ungem cu ulei de măsline, o acoperim cu un prosop curat sau o folie de plastic și o lăsăm la crescut timp de 30-60 de minute, până își dublează dimensiunea dublată.
  • Ungem aluatul cu ulei de măsline. Îl frământăm bine îl întindem în formă rotundă, îl așezpm pe o foaie de copt unsă, îl ungem și pe acesta din nou cu ulei de măsline și usturi. Presărăm condimentele peste crusta.
  • Așezăm legumele feliate uniform, la fel cu mozzarella, parmezan și condimentele rămase. Coacem pentru 12-17 minute, până se rumenește.
  • Poftă bună!
reteta tarta cu dovleac si bezea

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne