INGREDIENTE:
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 linguriță zahăr
- O cană jumătate apă călduță
- 1 linguriță ulei de măsline
- 1 lingură de sare
- 3 căni făină
Pentru topping:
- 3 lingurițe de ulei de măsline cu usturoi
- 1 lingură de oregano uscat
- 1 linguriță de busuioc uscat
- 1 cană mozzarella
- ½ cană parmezan
- 1 roșie medie, feliată subțire
- ½ cană ciuperci curățate și feliate subțiri
- Piper verde
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă caldă și o lăsăm 5-10 minute să se activeze.
- Într-un bol mare batem împreună apa caldă, zahărul și drojdia, adăugăm uleiul de măsline și sarea. Integrăm încet făina, amestecând bine făina.
- Frământăm aluatul pentru pizza vegetariană pe o suprafață presărată cu făină, până putem forma o bilă netedă. O punem într-un vas, o ungem cu ulei de măsline, o acoperim cu un prosop curat sau o folie de plastic și o lăsăm la crescut timp de 30-60 de minute, până își dublează dimensiunea dublată.
- Ungem aluatul cu ulei de măsline. Îl frământăm bine îl întindem în formă rotundă, îl așezpm pe o foaie de copt unsă, îl ungem și pe acesta din nou cu ulei de măsline și usturi. Presărăm condimentele peste crusta.
- Așezăm legumele feliate uniform, la fel cu mozzarella, parmezan și condimentele rămase. Coacem pizza vegetarianp pentru 12-17 minute, până se rumenește.
- Poftă bună!