Pizza umpluta cu carnati, spanac si ciuperci

INGREDIENTE

 

  • 4 căni de făină
  • 28g drojdie Secretul Bunicii
  • 1 lingură zahăr
  • 1-2 lingurițe de sare
  • 1 sau 1/3 lingură de apă foarte caldă
  • 1/3 cană de ulei de măsline. Se folosește treptat.
  • 1/2 cană de ceapă tăiată mărunt
  • 2 căni de ciuperci tăiate subțire
  • un cățel de usturoi mărunțit
  • 1 pachet de cârnați
  • 4 căni de spanac proaspăt
  • 2 căni de mozzarela tocată
  • 3/4 cană de parmezan ras
  • 1 borcan de sos de roșii si busuioc

PAȘI

  • Într-un bol de mixer turnați două căni de făină, drojdie nedizolvată, zahărul și sarea. Turnați apa caldă și 1/3 din cana de ulei. Amestecați până se omogenizează ingredientele, aproximativ un minute. Cerneți restul de făină până ce devine un aluat moale. La final aluatul ar trebui să fie modelat în formă de bilă și ușor lipicios.
  • Pe o suprafață acoperită de făină bateți aluatul timp de 4 minute până ce devine elastic și pufos. Lăsați aluatul la odihnit 10 minute.
  • Puneți un sfert de aluat la păstrat, într-un bol acoperit.
  • Ungeți o tavă de pizza de 30 de cm lățime și minimum 5 cm adâncime cu ulei, inclusiv pe marginea de sus și laterale, apoi întindeți aluatul în aceasta.
  • Într-o tigaie se amestecă ciupercile, ceapa și usturoiul cu o lingură de ulei. Țineți pe foc în jur de 1 minut și amestecați constant. Peste adăugați cârnații tăiați bine, lăsați pe foc aproximativ 4-5 minute sau până cârnații sunt ușor maronii. Turnați spanacul peste. Amestecați constant până ce spanacul este înmuiat și a prins culoare. Adăgați mozzarela și 1/4 din cana de parmezan ras. Amestecați până ce brânzeturile se topesc.
  • Turnați amestectul peste aluatul din tavă. Aluatul pus la păstrat se modelează pentru a acoperi tot ce este în tavă (rotund sau pătrat). Pe deasupra aluatului proaspăt pus se adaugă sosul de roșii cu busuioc.
    Îmbinați marginile și apoi presați cu o fuculiță pentru a sigila. Apoi înțepați aluatul de deasupra de câteva ori. Presărați pe deasupra și restul de parmezan.
  • Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Dați la cuptor pentru 40-45 de minute sau până ce aluatul devine maroniu.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne