Pizza Pepperoni cu blat fraged de casa

INGREDIENTE

 

  • Blat: -2 pahare faina
  • -2 pahare faina
  • -1/2 pahar iaurt caldut
  • -1/2 pahar apa calduta
  • -50 ulei masline
  • -1 linguri zahar
  • -1/2 lingura drojdie uscata
  • -1praf sare
  • Topping: -2 cepe mici taiate rozete
  • -1ardei gras verde taiat felii subtiri
  • -3 rosii mici taiate felii subtiri
  • -100 g ciuperci feliate
  • -100 g salam picant (pepperoni)
  • -1 ardei iute taiat rondele subtiri
  • -ketchup sau sos pentru pizza
  • -2-3 linguri oregano uscat(facultativ)
  • -300g mozzarella proaspata
  • -2-3 linguri rondele masline negre
  • -sare

PAȘI

  • Numele acestei pizza vine de la numele salamului folosit, pepperoni, care este un salam specific italienesc, uscat si putin picant. Vom incepe cu prepararea blatului. Intr-un vas vom adauga, apa, laptele caldut, uleiul, apoi amestecam bine, dupa care vom adauga zaharul, sarea si drojdia. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza totul.Turnam apoi faina treptat, amestecand intai cu o lingura, apoi cu mana, pana cand obtinem un aluat moale, elastic si nelipicios de mana sau de peretii vasului.
  • Eu am folosit mixerul Kitchen Aid si am amestecat toate ingredientele la mixer, iar la sfarsit am adaugat in ploaie faina, pana cand totul a devenit omogen si am obtinut un aluat moale dupa care l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat in acelasi vas sa creasca timp de o ora, timp in care am taiat toate ingredientele pentru pizza, conform celor cerute.Formele folosite de mine pentru pizza sunt tavi rotunde ca si cele de pizza, dar cu diametrul mai mare. Dupa ce a crescut aluatul il intindem mai intai pe masa de lucru, apoi cu putina faina il intindem cu mainile, incercand sa fie perfect si de aceeasi grosime, pana devinde putin mai mare decat dimensiunea tavii.
  • Asezam blatul in tava unsa cu putin ulei sau unt, dupa care ridicam aluatul pe margini, apoi intepam cu o furculita din loc in loc, pentru ca sa nu se ridica aluatul pe timpul coacerii, din cauza aerului cald. Eu am umplut marginele cu mozzarella, dupa care le-am rulat bine ca sa nu se deschida. Incepem sa punem ingredientele pentru topping. Mai intai ungem din plin cu ketchup sau sos pentru pizza(eu am folosit ketchup), apoi presuram putina mozzarella si incepem sa punem si celelalte ingrediente, rondelele de ceapa, feliile de rosii si inca putin ketchup, ciupercile, apoi salamul feliat subtire, oregano, iar la sfarsit ardeiul gras si cel iute.
  • Ramane de presurat mozzarella, care o punem fie inainte de coacere fie dupa ce s-a copt pizza. Daca punem mozzarella dupa coacere vom pune intai tava la cuptor timp de 15-20 min pana se gateste compozitia, apoi o scoatem, presuram mozzarella si din nou dam tava la cuptor si o mai lasam 2-3 min ca sa se topeasca mozzarella. Eu am presurat mozzarella de la inceput, pentru ca alor mei le place ca mozzarella sa fie rumenita si nu doar topita. La sfarsit am pus rondelele de maslinile negre, dupa care am introdus tava in cuptorul incins la 220 grade Celsius, la nivelul din mijloc, pe fundul tavii clasice de la cuptor.Timpul de coacere in ambele cazuri nu este mai mult de 20-22 min(pana cand marginile sunt rumenite), dupa care putem scoate pizza.
  • Dupa coacere, transferam pizza pe un platou mare rotund sau o portionam cu rola direct in tava. Se serveste fierbinte, nu cred ca ar avea nimeni rabdare sa astepte sa se raceasca, chiar daca clocoteste..! A fost foarte delicioasa ..! Pofta buna! Specific: Iordania

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne