INGREDIENTE
- 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ¾ cană apă călduță
- 3 căni făină
- Puțină sare
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură mălai
- 1 cană cașcaval ras
- ¾ cană mozzarella/ brie rasă
- 1 ½ cană cârnat feliat
- 3 ouă mari
- Puțin pătrunjel
PAȘI
Pentru a găti o pizza pentru mic dejun, trebuie să urmezi acești pași:
- Dizolvați bine drojdia în apă și lăsați-o la crescut pentru 5-10 minute.
- Într-un bol, amestecați făina cu sarea și adăugați maiaua de la punctul anterior. Frământați.
- Ungeți interiorul unui bol cu o lingură de ulei de măsline. Puneți aluatul în bol, acoperiți-l și lăsați-l la crescut pentru o oră sau până își dublează volumul.
- Presărați făină pe suprafața de lucru și întindeți aluatul în forma tăvii în care îl veți coace. Presarați mălaiul în această tavă și mutați aluatul în ea. Lăsați-l din nou la dospit pentru 30 de minute.
- Ungeți aluatul cu restul de ulei de măsline și așezați uniform feliile de cârnat. Presărați și brânza rasă.
- Preîncălziți cuptorul la 220 de grade și coaceți pizza pentru circa 5 minute.
- Spargeți ouăle pe pizza și coaceți-o pentru încă circa 5 minute, până când ouăle sunt făcute.
- Scoateți pizza pentru mic dejun din cuptor și presărați pe ea pătrunjelul mărunțit.