INGREDIENTE
- Pentru aluat: 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 3/4 cană apă caldă
- 2½ cană faină
- 1 lingură de sare
- 2 linguri ulei de măsline
- Pentru topping: 1 lingură ulei de măsline
- 8 căni ciuperci tăiate felii
- ½ ceapă roșie, tăiată subțire
- 2 lingurițe de rozmarin
- Sare și piper, după gust
- 6 cești mozzarella rasă
- 2 lingurite pătrunjel proaspăt tocat
PAȘI
Pentru a face pizza pe grill cu ciuperci trebuie sa ai in vedere urmatoare:
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
- Într-un bol mare sau în vasul mixerului, se amestecă drojdia care se amestecă cu 2 căni de făină, sare și ulei de măsline până la formarea aluatului.
- Pe suprafața mesei, frământați aluatul timp de 10 minute, adăugând suficientă făina până când aluatul este neted, moale, elastic și doar usor lipicios.
- Formați aluatul în forma unei mingii. Mutați-l într-un castron uns cu puțin ulei și acoperiți-l pentru dospire. Se lasă timp de 1- 1 și 1/2 ore.
- Între timp, pregătiți topping-ul: încălziți uleiul în tigaie. Adăugați ciuperci, ceapă, rozmarin, sare și piper, după gust. Țineți compoziția pe foc 5-6 minute, până când ciupercile sunt înmuiate.
- Atunci când aluatul este ridicat, încălziți ambele părți ale grătarului.
- Împărțiți aluatul în două. Întindeți o jumătate de aluat în tavă. Ungeți-l cu ulei de măsline.
- Introduceți-l la grătar și lăsați-l 1-3 minute până când apar primele semne de rumeneală. Ungeți aluatul cu mai mult ulei de măsline.
- Adăugați amestecul de ciuperci și jumătate din brânza mărunțită. Acoperiți tava și lăsați-o 2-3 minute până când crusta este rumenă și brânza este topită. Scoateți pizza din grătar.
- Presărați 1 lingură de pătrunjel și piper. Repetați asta pentru al doilea aluat de pizza. Serviți pizza pe grill cu ciuperci imediat.