Rețetă pizza mini calzone

INGREDIENTE:

Aluat:

  • 50g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță zahăr alb
  • 1 linguriță sare
  • 2 căni de făină

Topping:

  • 1 linguriță ulei de măsline
  • ½ cană brânză ricotta
  • ½ cană brânză cheddar
  • ½ cană ciuperci proaspete mărunțite
  • ½ cană roșii proaspete mărunțite
  • 150g șuncă presată cubulețe
  • 1 gălbenuș de ou

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
  • Punem drojdia într-un bol mic și adăugăm uleiul, zahărul și sarea.
  • Amestecăm totul adăugând treptat făina până când aluatul este neted și funcțional.
  • Frământăm aluatul pentru pizza calzone timp de aproximativ 5 minute, sau până când este elastic.
  • Așezăm aluatul într-un bol pe care îl ungem cu 1 linguriță de ulei de măsline, apoi îl lăsăm să crească timp de 40 de minute, sau până când aproape s-a dublat în volum.
  • Pentru umplutură, în timp ce aluatul crește, combinăm brânza ricotta, brânza cheddar, legumele și șunca într-un bol mare. Le amestecăm bine, acoperim vasul și îl lăsăm la frigider.
  • Când aluatul este gata, îl întindem bine și îl separăm în dreptunghiuri nu mai lungi de 10cm, pe care le împărțim în alte două părți egale și le modelăm în forma unor semi-cercuri.
  • Umplem fiecare semi-cerc cu ½ lingură din umplutura de la frigider după care pliem marginile una peste alta cu și apăsăm cu o furculiță.
  • Ungem partea superioară a fiecărei bucăți de calzone cu gălbenuș de ou pentru a suda mai bine cele doua părți de aluat.
  • Preîncălzim cuptorul la 190 °C si coacem aproximativ 30 de minute.
  • Servim pizza calzone fierbinte alături de sosul nostru preferat!
pizza calzone

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne