INGREDIENTE
- 200 gr de faina fara gluten
- 20 ml de lapte
- 1 lingurita de zahar
- 5 gr de drojdie proaspata
- 1 lingura de ulei
- 1 lingurita de sare
- Pentru umplutura suc de roșii
- mozzarela
- 150 gr de salam uscat
- porumb
- rosii
- ardei
- branza cu mucegai
- 2 linguri de masline verzi
- optional frunze de busuioc
- branza camembert
PAȘI
- 1. Pentru aluat de pizza fara gluten, se amestecă laptele călduţ cu drojdia şi zahărul. Se lasă 10 minute să crească. 2. Într-un vas se pun făina, sarea, uleiul şi drojdia crescută. Se obţine un aluat omogen, care se lasă la crescut o oră, la cald. 3. Aluatul se întinde pe cât posibil în formă de cerc. 4. Se transferă aluatul în tava de copt, se unge cu suc de roşii, se pun ingredientele de la umplutură şi se dă la cuptor pentru 25 de minute. Se aduce la masă cu frunzuliţe de busuioc.