INGREDIENTE
- Pentru aluat: 2 și 1/2 căni făină
- 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 lingură zahăr
- 1/2 linguriță sare
- 2/3 căni de apă fiebinte
- 3 linguri ulei
- esență vanilie
- Pentru cremă: 2 căni cremă brânză dulce
- 1/2 cană zahăr
- 1 și 1/2 căni topping (scorțișoară, fistic)
- 2 căni căpșuni tăiate
PAȘI
- Preîncălziți cuptorul la 230 grade C.
- Într-un castron mic, dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în apă caldă. Să stea până se transformă într-o cremă, aproximativ 10 minute.
- Combinați maiaua cu 1 cană de făină, zahărul și sarea într-un castron mare. Adăugați apă și ulei foarte cald. Se amestecă bine, aproximativ 1 minut.
- Adăugați treptat suficientă făină rămasă pentru a face un aluat moale pentru pizza cu capsuni. Aluatul trebuie să se formeze ca o minge, să fie ușor lipicios.
- Scoateți aluatul din recipient și frământați-l pe o suprafață netedă, adăugând făină suplimentară, dacă este necesar, până când este acsta devine elastic, aproximativ 4 minute. Acoperiți aluatul și lăsați la dospit timp de 10 minute.
- Scoateți aluatul și aranjați-l în tava de pizza. Nu uitați de foaia de copt. Strângeți aluatul pe marginea tăvii și dați-I o formă ca pentru plăcintă.
- Coaceți pe raftul inferior al cuptorului timp de 12 până la 15 minute sau până când coaja este ușor maronie.
- Răciți aluatul copt timp de cel puțin 30 de minute pe un suport din sârmă.
- Amestecați crema de brânză și zahărul la viteză medie a mixerului electric timp de 2 până la 3 minute până devin pufos. Adăugați esența de vanilie.
- Adăugați crema peste crusta de pizza. Așezați apoi căpșunile.
- Pizza cu capsuni este gata!